Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Korupcia a rodinkárstvo? Takto riadil Marian Kotleba župu v Banskej Bystrici

Marian Kotleba robil to, čo mnohokrát kritizoval na ostatných. Vyberal dvadsiatok a zamestnával príbuzných, ktorých vždy štedro odmenil.

 

Z Banskej Bystrice, resp. z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), sa stalo akési Kotlebovo. Tvrdia ľudia. Za svojho pôsobenia M. Kotlebu, ako predseda BBSK zamestnával najbližších príbuzných, politických sympatizantov, členov strany… Robil to, čo mnohí kritizujú na „veľkých“ politických stranách.   

 

„Mne je to celé ľúto aj preto, že slovenská politika potrebuje zmenu. Potrebujeme nový štýl, ktorý politiku bude vnímať ako službu verejnosti. Súčasný župan však starú politiku dotiahol do nevídaného extrému,“ hodnotí pôsobenie Kotlebu na úrade predsedu BBSK jeho kritik, Miroslav Beblavý.

 

Rodinkárstvo bolo, je a bude asi najokatejšou formou možnej korupcie. Marian Kotleba si z toho ťažkú hlavu nerobil.  Po nástupe Mariana Kotlebu na post predsedu BBSK sa na úrade objavili v úlohe ochranky holohlaví silní muži, ktorí nosia tričko Kotlebovej strany. Prácu tam našiel Kotlebov brat aj jeho manželka, s ktorou sa už stihol rozviesť.

 

„Od 1. januára platí zákon o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, ktorý má ochrániť ľudí nahlasujúcich korupciu a klientelizmus či iné závažné porušenie zákonov. Podľa tohto zákona veľkí zamestnávatelia a verejné orgány musia určiť zamestnanca, ktorý prijíma takéto podnety a stará sa o ne,“ vysvetľuje poslanec NR SR Beblavý (SIEŤ):  

„Marian Kotleba nemá kompetenciu určiť takého človeka v župnom úrade, pretože zo zákona je ním hlavný kontrolór župy. ALE. ALE…

 

Najdôležitejšou organizáciou banskobystrického kraja je krajská správa ciest. A práve v nej, podľa tlačovej správy:”Dňa 16. 2. 2015 nastúpila Frederika Kotlebová rod. Pospíšilová do zamestnaneckého pomeru v BBRSC a.s. na post referenta pre oznamovanie protispoločenskej činnosti.” Takže, ak by zamestnanec tejto firmy mal pocit, že finančný riaditeľ Martin Kotleba (alias brat) robí niečo nepekné s verejnými peniazmi, môže to s dôverou nahlásiť Frederike Kotlebovej (alias manželke, inak 19-ročnej absolventke pedagogickej školy), ktorá priamo podlieha generálnemu riaditeľovi BBRSC, Petrovi Kováčovi, krajskému predsedovi ĽSNS v Nitre, a ten to priamo oznámi predsedovi predstavenstva Rastislavovi Schlosárovi, krajskému predsedovi ĽS NS v Banskej Bystrici.“  

 

Len pre zaujímavosť, ročné tržby a výnosy BBRSC sú asi 20,5 milióna eur!

Falošné kresťanstvo Mariana Kotlebu!

Jeho bývalá žena prezradila šokujúce detaily z ich života…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak