Type to search

POLITIKA

“Majú ešte kožu na ksichte?!” Matovičova sestra ÚTOČÍ: TOTO odkazuje vláde a bratovi

Sestra Igora Matoviča Zuzana Belicová je na sociálnej sieti verejnosti už dobre známa. Predovšetkým tým, že na vládu, v ktorej účinkuje jej brat ako minister financií, má ťažké srdce prakticky už od jej prvých krokov. Tentokrát si však nezobrala na paškál situáciu ohľadom pandémie, ale venovala sa zahraničným nepokojom na Ukrajine.


Belicová v statuse kritizuje konanie vlády počas rastúcich nepokojov na Ukrajine. “Vláda, ktoré sa tvári, že jej záleží na životoch ľudí, kľudne, poslušne a bez slova dovolí množstvo presunov cudzej vojenskej techniky cez Slovensko na Ukrajinu a do Pobaltia, kde reálne hrozí vypuknutie otvoreného vojenského konfliktu, a teda zabíjania nevinných ľudí? Má taká vláda ešte kožu na ksichte?” pýta sa v statuse Belicová.

 

“Budeme sa aj tentokrát farizejsky tváriť, že pôjde len o “humanitárne bombardovanie”, tak ako pri agresii vojsk NATO v Juhoslávii? Budeme teda preto ako lokaj západu a USA len poslušne držať huby?,” pýta sa v posledných riadkoch statusu Belicová.

 

Minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok hovoril v stredu so svojím ukrajinským rezortným partnerom Dmytrom Kulebom o pohyboch ruských síl neďaleko ukrajinských hraníc, pričom Kyjevu opäť vyjadril podporu slovenskej vlády. Šéf rezortu diplomacie SR o tom informoval na Twitteri. “Hovoril som so svojím ukrajinským kolegom Dmytrom Kulebom o súčasnej situácii na východe Ukrajiny a sústreďovaní ruských vojakov. Ubezpečil som ho, že slovenská vláda naďalej podporuje zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny. Budeme v kontakte,”napísal Korčok.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak