Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Premiér Pellegrini otvorene povedal, koho nechce na kandidátke Smeru!

Edita Silna
Edita Silna aug 21

 

Peter Pellegrini je na 80 percent rozhodnutý, že Smer opustí a bude pokračovať v politike bez Roberta Fica. Informácie poskytli viacerí členovia najsilnejšej vládnej strany. Kameňom úrazu je v tejto chvíli obsadenie kandidátky Smeru do ďalších volieb, kde sa predstavy premiéra a predsedu zásadne rozchádzajú. Na tejto otázke by sa Smer mohol rozštiepiť

 

Fico aktuálne urobil Pellegrinimu najústretovejšiu ponuku, akej bol schopný. Ponúka mu prvé miesto na kandidátke a zároveň najvyššiu ústavnú funkciu, akú Smer bude mať možnosť po voľbách získať. To znamená, že ak by to výsledky volieb a následných rokovaní umožnili, Pellegrini by mohol byť opätovne premiér.

 

(Pellegrini podľa politologičky nemá v Smere-SD guráž, ale odchodom zo strany môže len získať)

 

Premiér údajne požaduje, aby za Smer-SD nekandidoval nielen exminister vnútra Robert Kaliňák, Martin Glváč či poslanec Ľuboš Blaha, ale mimo by mal zostať aj samotný Fico.

 

Hovorca Smeru-SD Ján Mažgút reagoval stručne bez toho, aby tieto informácie vyvrátil.

„Vami uvedené medializované informácie nepotvrdzujem,” napísal.

 

(Za Smer už nebude kandidovať Robert Kaliňák. Je to jeho vlastné rozhodnutie a naznačoval to už dávnejšie, keď o sebe verejne hovoril ako o politickom dôchodcovi)

 

Pellegrini pôvodne zvažoval aj odchod z politického života. Túto možnosť už podľa viacerých zdrojov zavrhol. Momentálne sa rozhoduje medzi založením vlastnej strany alebo priskočením k projektu Tomáša Druckera.

 

Alternatívou je aj rozbeh ďalšieho politického projektu, ktorý by sa podľa vývoja preferencií mohol nejakou formou spojiť alebo zlúčiť so stranou Druckera.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak